Fargesia Rufa

Fargesia Rufa är en träig bambu med ursprung i västra Kina. På kinesiska är det känt som Qingchuan Jianzhu. Faktum är att denna bambu kommer från Qingchuan County, norr om Sichuan. Fargesia Rufa kommer från västra Kina och kommer att göra ett underbart tillskott till din trädgård. Om du aldrig har planterat en, kanske du undrar vad fan det är och hur du planterar den i din trädgård.

Denna växt är lätt att odla med bara några få försiktighetsåtgärder. Den är köldtolerant och växer snabbt till en tät häck. Den kräver minimalt med beskärning och behöver bara trimmas två gånger om året. Det ger lugn till din trädgård. Här är några tips för att plantera Fargesia Rufa i din trädgård. När du har planterat den kan du njuta av dess skönhet i flera år.

Tillväxt

Fargesia ‘Rufa är infödd i de sydvästra provinserna i Kina och är en snabbodlare som producerar flera nya kulor varje år. Det är en av de minsta och snabbast växande färgsiorna och lämpar sig bäst för applikationer som kräver en kortare bambuspaljé. Den är också resistent mot rådjur.

Växten är en perenn som växer snabbt och är lätt att dela. Att plantera henne utomhus på våren kommer att säkerställa att hon får tillräckligt med solljus för att trivas. På hösten rekommenderas plantering i varma klimat, medan plantering är att föredra i norr. Växten tål full sol under lång tid, men föredrar eftermiddagsskugga. Det är en mycket mångsidig växt och en viktig födokälla för vissa djur. Besök vår hemsida och ta reda på mer om dessa och andra unika växter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.