5 HJÄLPBARA TIPS OM KRUKJORD

Är du den ultimata gröna älskaren där växterna alltid lyser eller har du en förödande effekt på allt som växer och blommar? Kanske tar du mycket väl hand om växterna själv, men det är krukjorden som är boven. Därför piffar vi gärna till dina krukjordskunskaper.

1. Hållbarheten
Visste du att krukjord vanligtvis bara innehåller näring under en eller två månader? Efter den perioden är det en bra idé att lägga till växtfoder. Känner du inte så? Använd sedan specialjord som tillsatts gödsel. På så sätt behöver du inte direkt byta till växtfoder.

2. Krukjord eller trädgårdsjord?
Krukjord skiljer sig från trädgårdsjord. Trädgårdsjord är tyngre och krukjord är också ett samlingsnamn för olika typer av jord eller jord. Namnet säger allt: trädgårdsjord används för stora friluftsväxter och krukjord används för växter i en blomkruka eller plantering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.